Illustrator Caroline Ellerbeck tekent haar sprookjes thuis

Habitat Magazine werkt aan een boek met kijkjes in de buurten, huizen, studio’s en werkplaatsen van Rotterdamse makers en creatief ondernemers. In de aanloop hiernaartoe geven we je kleine previews, zoals hieronder. In het boek uiteraard veel meer mooie plaatjes en praatjes van (een selectie van) deze ondernemende Rotterdammers.

Zoon Luuk was drie jaar oud toen Caroline (illustrator) en Gilles (marketing & artist manager) van Leiden naar Rotterdam vertrokken. Om de leukste Rotterdamse buurten te ontdekken fietsten ze regelmatig rond om de sfeer te proeven. Caroline: “‘Dit is het!’ had ik direct bij dit huis.”

Voordat Caroline en Gilles een bod deden, belden ze aan bij wat buren om naar de wijk te informeren én ondertussen te kijken welke types diezelfde buurt bevolkten. Het wemelt er van de kinderen. “De buren hiernaast hebben er ook drie.” Samen met Luuk, Fien en Flores wonen ze heerlijk in hun royale dubbele benedenhuis mét souterrain als fijne thuiswerkplek.

Mijn droom is om meer te schilderen. Alledaagse dingen, zoals een stuk vlees of een pot augurken

Blijwonen-CarolienEllenbach-West-LR-9114
Stad, singel en schouwburg

De dynamiek van de wijk vindt Caroline erg fijn. Ze wilde per se in de stad blijven zodat ze snel bij de trein en het centrum is en om af en toe naar een museum of de schouwburg te gaan. Dat lukt qua tijd alleen niet zo vaak als ze zou willen. Wat wél vaste prik is in de zomer: Singeldingen, een buurtinitiatief en evenement aan de Heemraadssingel. “Elke week op vrijdag kookt iemand uit de buurt en krijg je voor zes euro een bord eten. Zondagmiddag is er jazz, de kinderen vinden het er fantastisch en we ontmoeten leuke mensen uit de buurt.”
Wil je meer zien van dit creatieve huis vol verhalen? Dat kan, binnenkort. Lees hier meer over het boek waar we aan werken, met binnenkijkers bij de buurten en creatieve bewoners van Rotterdam.