Ondernemer Esha ontspant in haar Blijdorpse benedenwoning

Esha Kalberg woont al haar hele volwassen leven in Blijdorp. “Ik vind het een heerlijke wijk, vertrouwd, volks, vriendelijk en groen.” Haar overvolle agenda compenseert ze met een licht en leeg huis. Esha: “Ik hou van leegte, de energie kan dan stromen.” Die energie heeft ze hard nodig: ze is model en bestiert Loes op Locatie, een locatiebemiddelingsbureau voor foto, film, televisie en zakelijke events.

Less is more voor Loes op Locatie-oprichtster

“Ik wist door mijn werkervaring als model hoe producties werken én dat een dergelijk bureau hier nog niet bestond.” Het bureau heeft inmiddels een indrukwekkend bestand met klanten als Hollands Next Topmodel en Sonos. Ze leerde de afgelopen jaren dat je jezelf ondanks alle drukte niet uit het oog moet verliezen. “Je moet jezelf rust gunnen. Ik ben gewend snel te schakelen, dat is zowel een kracht als een valkuil.” Daarom doet Esha veel aan yoga (ze is ook nog eens gecertificeerd yogadocent), reisde ze in 2017 door Zuid-Amerika en is haar huis een oase van rust.

Vanuit haar straat heeft Esha zicht op het Vroesenpark.

Ik hou van licht en leegte, zodat de energie kan stromen

Rommel is uit den boze, prullaria houdt ze buiten de deur. Met een drukke agenda is rust in huis des te belangrijker. “Vorig jaar heb ik heel veel spullen weggedaan. In deze kast stonden eerst veel boeken, nu alleen nog maar planten. Heerlijk.”

Ondernemer en model

Esha Kalberg is HIG’er van het eerste uur en een bekend gezicht voor velen. Niet in de laatste plaats omdat haar gezicht op de HIG-folder prijkt (én omdat ze nooit een HIG-borrel mist). Maar dat ze veel meer is dan een socialite, moge duidelijk zijn. Deze vrouw runt maar liefst twee carrières parallel aan elkaar! Ze is model en bestiert bureau Loes op Locatie. Ook haar werkruimte is licht en leeg. Esha: “Ik hou van licht en leegte, zodat de energie kan stromen.”

Samen met collega Cleo wordt er hard gewerkt én veel gelachen.

 

Als de vraag op feestjes wordt gesteld, vertelt Esha dat ze ondernemer en model is. “Dat laatste vind ik gewoon leuk en bovendien doe ik al twintig jaar modellenwerk. Daarnaast run ik Loes op Locatie, sinds twee jaar samen met fotograaf en boeker Cleo. “Sinds Cleo er is kan ik af en toe ook eens op vakantie.” Want tijd voor jezelf nemen is belangrijk, maar als ondernemer soms een uitdaging. Esha: “Je moet jezelf dingen blijven gunnen. Ik ben gewend snel te schakelen, dat is zowel een kracht als een valkuil. Ik heb geleerd dat sommige zaken best even kunnen wachten. Oh sorry, even deze mail checken hoor…”

Het Industriegebouw aan de Goudsesingel

Het Industriegebouw is een inspirerend pand, vindt Esha. “Er wordt met liefde en energie gewerkt. Ik ben er graag, vanwege de goede vibe en locatie middenin de stad.” Ze houdt van de industriële uitstraling van haar kantoor, de grote ramen en lichte vloer. “Ik hou van lichte en lege ruimtes, zodat de energie kan stromen. Dat zie je ook bij mij thuis. Ik heb weinig spullen, alleen de basics.” Ze woont al haar hele volwassen leven in Blijdorp. “Ik vind het een heerlijke wijk. Het is vertrouwd, volks, vriendelijk, groen en mensen zeggen elkaar gedag op straat.” Zelf staat ze ook altijd open voor een praatje, als ze er tijd voor heeft tenminste. “We hebben het druk met toffe projecten. Hollands Next Topmodel boekte voor het nieuwe seizoen (september 2017) hun Model Mansion bij ons, influencer Anna Noushin filmt haar vlogs op onze locaties en Sonos boekte drie weken lang een villa voor allerlei bijeenkomsten.”

Ik heb weinig spullen, alleen de basics

Esha neemt beslissingen op gevoel, en dat pakte tot op heden goed uit. “Dat we nu zulke grote accounts hebben geeft een goed gevoel. Ik vind het gaaf dat we verschillende werelden samenbrengen: we regelen toffe plekken voor bedrijven en organisaties en zorgen dat particulieren daar een centje aan verdienen.” Die lege werk- en woonruimte werpt zijn vruchten af: de energie bij Loes op Locatie stroomt volop!