Over Habitat Magazine

Waar geleefd wordt, wordt gewoond. En wonen houdt niet op bij de voordeur. Habitat Magazinebrengt de leefomgeving van stadsbewoners in beeld door ze stuk voor stuk te portretteren in hun eigen stad, buurt en huis. We laten je zo kennismaken met steden, aan de hand van de mensen die de stad maken. 

Habitat Magazine: want wonen stopt niet bij de voordeur

Habitat Magazine inspireert en informeert over wonen in het algemeen en over steden, buurten en bewoners in het bijzonder. We vertellen de persoonlijke verhalen van stadsbewoners aan de hand van hun huis, buurt en spullen. Leer steden en buurten kennen door de ogen en verhalen van de bewoners!

Waarom?

Een stad draait niet alleen om hotspots. Natuurlijk zijn óók die interessant, maar wij geloven dat een stad er in de eerste plaats is voor zijn bewoners. Elke stad wil een aantrekkelijke woonstad zijn. Wij geloven dat dat over veel meer gaat dan alleen stenen. Veel meer dan slechts een praktische behoefte is wonen een gevoel. Andersom maken bewoners de stad. Wie zijn al die individuen die samen de stad maken? Dat laten we je graag zien! 

Voor wie?

Habitat is geboren in Rotterdam, met de ambitie ook andere steden, buurten, bewoners en hun huizen op eenzelfde manier in beeld te brengen. Niet alleen voor buurt- en stadsbewoners, maar ook voor interieurliefhebbers, woningzoekenden, citytrippers en andere nieuwsgierige aagjes (zoals wijzelf), is Habitat een inspirerend én informatief magazine. Het toont de wisselwerking tussen mensen en steden.