Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met WoonGold.

In 2016 verkasten Jerry (recruiting consultant Erasmus Medical Centre) en Anton (product manager Koning Aap & Shoestring) van hun appartement in Blijdorp naar een dubbele bovenwoning uit 1910, in het Oude Noorden. Inmiddels is bijna alles af en naar hun zin, behalve de logeerkamer. Jerry, lachend: “Die fungeert nu als rommelhok, dus die mag je absoluut niet fotograferen!”

Anton&jerry-schieveensestraat-binnenkijker-interieur-rotterdam-9319

Anton&jerry-schieveensestraat-binnenkijker-interieur-rotterdam-9320

Eisenpakket

Acht jaar woonden Jerry en Anton in Blijdorp. Jerry: “Het is een leuke, rustige buurt. Onder andere fijnstof was de reden om daar weg te gaan: we woonden pal aan de Statenweg.” Anton: “Als je je vinger over de vensterbank haalde zag ‘ie zwart!” In eerste instantie zochten ze naar een huis in dezelfde buurt, maar dat was een kansloze missie. “We vonden alles te duur voor wat je kreeg. Bovendien wilden we meer buitenruimte en niet hoeven klussen. We hebben vier linkerhanden namelijk,” vertelt Jerry. Tja, ga er maar eens aanstaan met zo’n eisenpakket. Toch vonden ze iets van hun gading. Qua ruimte gingen ze er iets op achteruit, naar een woning van ‘slechts’ 110 m2, maar dat nemen ze graag voor lief. Niet alleen door de rustige buurt en gerenoveerde woning, maar mede door de inspraak die ze hadden tijdens de verbouwing. Het is nu echt hún huis.

Anton&jerry-schieveensestraat-binnenkijker-interieur-rotterdam-9423

Anton&jerry-schieveensestraat-binnenkijker-interieur-rotterdam-9414De buitenmuur bij de keuken werd vervangen door een glazen pui met openslaande deuren naar het balkon.

Eerste echte droomhuis

Hun vorige woning in Blijdorp hadden ze destijds laten verbouwen door WoonGold. Ze waren dus al bekend met de turnkey-formule. Bij hun zoektocht naar een nieuw huis namen ze opnieuw contact op met Wilbert, directeur van WoonGold. Hij vertelde toen misschien wel hét huis voor ze te hebben, dus ze reden direct met hem mee om te gaan kijken. Het bleek een schot in de roos. Jerry: “Al moest er nog ontzettend veel aan gebeuren. Er waren bouwvakkers muren aan het weghakken toen we daar kwamen. Je moet dan overal doorheen kijken én niet in de spijkers trappen. Gelukkig was er een 3D impressie van hoe het zou worden.” Ze besloten het huis te kopen én er hun ideale huis te realiseren. “Voor de eerste keer in mijn leven heb ik keuzes niet van financiën laten afhangen. We hebben écht gekozen voor alles wat we mooi vonden,” besluit Jerry trots.

 

Anton&jerry-schieveensestraat-binnenkijker-interieur-rotterdam-9404

Liever geen loft

Hoewel de ontwerptekeningen voor het huis er prachtig uitzagen, wilden Jerry en Anton het toch anders. Anton: “De bovenste verdieping zou een loftachtige ruimte worden. Prachtig, mede door de grote houten balken die daar zichtbaar zijn. Maar het was voor ons niet praktisch.”

Anton&jerry-schieveensestraat-binnenkijker-interieur-rotterdam-9338

Van beide heren zijn de ouders op respectabele leeftijd, dus al die trappen naar boven om bij de woonkamer te komen, dat wilden ze niet. Jerry: “Gelukkig was dat geen probleem. Het was erg fijn dat we zelf mee konden denken en beslissen over de indeling.”

“We kozen zelf voor een andere badkamer, keuken en vloer”

Een ingreep met groots resultaat was de muur bij de keuken die een stuk terug werd gezet, naar binnen toe. Op die manier werd er aan de keukenzijde een overdekt balkon gecreëerd. Diezelfde muur werd vervangen door een glazen pui, met meer daglicht als resultaat. De keuken kozen de heren zelf uit. Jerry: “Daar betaal je dan iets meer voor, maar in de aankoopprijs zijn de stelposten opgenomen. Je weet dus waar je aan toe bent.” In plaats van een laminaatvloer kozen ze voor hout. En in plaats van een bad wilden ze een dubbele douche. “We moeten ‘s ochtends tegelijkertijd in de badkamer zijn. Nu hoeven we dus niet te vechten om de douche.”

Muur vol verhalen

Hoewel het stel graag thuis is, reizen ze beide ook veel. Vooral Anton is regelmatig van huis, voor zijn werk voor reisorganisaties Koning Aap en Shoestring. Niet alleen zijn reislust, maar ook zijn liefde voor fotografie kan hij daarin ruimschoots kwijt. Zijn Instagram-account heeft inmiddels ruim 38.000 volgers en in de boekenkast staan vele fotoboeken. Jerry: “Anton is daar zo goed in, om vlak na een reis direct een fotoboek te maken.”

Anton&jerry-schieveensestraat-binnenkijker-interieur-rotterdam-9353

Aan de muur bij de eettafel prijken de mooiste foto’s van de meest indrukwekkende reizen, waaronder India. Jerry en Anton gingen er samen heen en het is de mooiste reis die ze tot nu toe maakten. Dat zie je terug in huis: allerlei accessoires komen er vandaan. Ook voor Jerry was de reis extra bijzonder. Hij is geboren in Suriname, maar zijn voorvaderen komen uit India.

Anton&jerry-schieveensestraat-binnenkijker-interieur-rotterdam-9406

Interieurbemiddelaar

Jerry en Anton zijn blij. Met hun huis, met de indeling, met het licht en de sfeer. Maar vooral is Jerry dolblij met de inloopkast: “Hij is nog niet af hoor. In het midden wil ik nog zo’n leuk bankje.”

“Ik ben zó blij met mijn inloopkast!”

Voor WoonGold-stylist Joke hebben de mannen niets dan lof. Jerry: “Anton en ik hebben eigenlijk een heel andere smaak. Dankzij Joke ging de inrichting hier redelijk vlot. Deze muur bij de eettafel wilde ik bijvoorbeeld zwart, Anton niet. Joke kwam toen met nachtblauw als middenweg.” We waren erg blij met haar suggesties, ze zette ons daarmee op het juiste spoor.” Een spoor dat - soms met wat omwegen - leidde naar hun droomhuis.