Blij Wonen werkt aan een boek met kijkjes in de buurten, huizen, studio’s en werkplaatsen van Rotterdamse makers en creatief ondernemers. In de aanloop hiernaartoe geven we je online steeds alvast een preview, zoals hieronder. In het boek uiteraard veel meer mooie plaatjes en praatjes van (een selectie van) deze ondernemende Rotterdammers.

Toen Joost (oprichter van sokkenmerk Effio) in 2013 in zijn appartement trok, moest er nog heel wat aan gebeuren. De jaren vijftig woning verkeerde nog in de vrijwel oorspronkelijke staat, maar het uitzicht op de Rotte gaf de doorslag. “De badkamer, het toilet en de keuken, ik knapte het allemaal zelf op.” Voordat hij Effio oprichtte, werkte hij een tijdje afwisselend als communicatie-adviseur, grafisch ontwerper én handyman. Zijn interieur verbouwde hij tot het naar zijn zin was, een instelling die Joost typeert: hij zet situaties naar zijn hand. Hij mag dan een vreemde eend in de buurt zijn, in zijn eigen huis in Hillegersberg is hij inmiddels als een vis in het water.

blij-wonen-rotterdam-binnenkijker-effio
Effio sokken uit de collectie ‘Walkable City’, geïnspireerd op Rotterdam.

Veel verhalen: van Johnny Cash tot het succes van zijn start-up

Kijk binnenkort binnen in zijn huis. Net als Joost zelf vertellen zijn spullen vele verhalen. Over zijn liefde voor Johnny Cash bijvoorbeeld, zijn studie filosofie, over waarom wonen buiten het centrum hem zo goed bevalt, het succes van Effio en het belang dat Joost hecht aan verantwoord ondernemen. To be continued!

We vervullen een brugfunctie door met meerdere jonge ontwerpers te werken

Blij-Wonen-Rotterdam-Hillegersberg-Joost-LR-2756

Wil je meer van Joosts woning zien, de verhalen lezen achter zijn pronkstukken en toekomstdromen voor Effio? Dat kan, binnenkort. Lees hier meer over het boek waar we aan werken, met binnenkijkers bij de buurten en creatieve bewoners van Rotterdam.