Dit huis met eigen ogen zien? Kijk onderaan het artikel!

Na drie keer verhuizen in drie jaar tijd blijft Cristèl (eigenaar Today’s Specials) voorlopig zitten waar ze zit. Tijdelijk woonde ze in een riante gemeubileerde huurwoning in dezelfde wijk, ‘erg mooi, maar erg onpersoonlijk.’ Toen viel het kwartje: ze wilde een huis kopen, een plek voor zichzelf. Kralingen lag als buurt voor de hand, maar is dat niet te hoog gegrepen voor een ondernemer? Nee dus. “De financiering was zo rond.” Ze woont nog maar twee maanden in haar jaren dertig woning, maar voelt zich er voor het eerst sinds drie jaar écht thuis.

Twee jaar geleden kocht Cristèl ook al een woning in de straat erachter, met haar toenmalige vriend. Na een verbouwing van een half jaar woonde ze daar maar een paar weken. Haar relatie van bijna 13 jaar ging over. “Ik kijk nu op de achtertuin van dat huis, best gek ja.” Toch liet ze die gedachte los en besloot ze terug te keren naar dezelfde buurt.

Deze buurt voelt als een veilige haven

Cristel-Hebronstraat-LR-9046

“Ik vind het hier heerlijk. Het is kneuterig en mensen groeten elkaar op straat. Daarnaast ligt de Kralingse Plas hier pal voor de deur. Ik voel me overal in Rotterdam goed, maar dit buurtje voelt echt als een veilige haven.”

Cristel-Hebronstraat-LR-9067

De Hebronstraat: rechts de gevel van het rijksmonument, links tuinen van de huizen erachter. Als je de straat uitloopt kijk je zo op de Kralingse Plas.

Cristel-Hebronstraat-LR-9024

“Ik heb iets met vogelkooitjes, je ziet ze overal in mijn interieur terug. Misschien heb ik het iets te consequent doorgevoerd, haha. Het sculptuur in de rechter vitrine kreeg ik van mijn moeder na het behalen van mijn masterdiploma.”

Hogere kosten en kindergegil, dat is Kralingen

Woningen in deze buurt gaan hard, vertelt ze. Gelukkig had zij de financiering van haar huis snel rond, ondanks dat ze ondernemer is. “Ik ben al zes jaar bezig, maar voor beginnende ondernemers is het lastig. Ze kijken naar het gemiddelde van de laatste drie jaren, een flinke procentuele stijging in je derde jaar maakt dus niets uit, behalve dat het je gemiddelde opkrikt.”

Cristel-Hebronstraat-LR-9037

Een mintgroen typemachine ter decoratie: een toepasselijk accessoire voor iemand die voor haar werk veel schrijft.

Ik ben blij dat mijn slaapkamer aan de straatkant ligt

De gemiddelde prijs van woningen ligt in Kralingen hoger dan in andere stadsdelen. De buurt is populair en vooral benedenwoningen verkopen snel aan gezinnen. De zandbakken en schommels in de tuinen bewijzen het. “Van kindergegil heb ik geen last, het is een vertrouwd geluid. Ik ben wél blij dat mijn slaapkamer aan de straatkant ligt, vooral op zaterdagmorgen met een kater, haha.”

Een tuin mist ze zelf niet, Cristèl maakt optimaal gebruik van haar twee balkonnetjes. “Zoals bijna iedereen in de buurt heb ik een Fatboy zitzak. Met goed weer lig ik overdag op mijn balkon aan de keukenzijde en aan het einde van de middag - als de zon is gedraaid - op het balkon in mijn slaapkamer.” Het is blijkbaar karakteristiek voor het straatbeeld in de zomer. “Op een zomerse namiddag zie je vanaf de straatkant iedereen onderuit op het balkon.”

Cristel-Hebronstraat-LR-8973

Het huis heeft nog een voordeel: “Als een van de weinigen heb ik toestemming van de VVE om het dak op te gaan, maar ik heb er nog geen gebruik van gemaakt. Dit pand is een rijksmonument en de daken zijn onlangs gerenoveerd, ik ben dus voorzichtig.”

Eten met buurtgenoten

Een goede afspiegeling van de buurt zie je volgens Cristèl bij Café de Wandelaar op de Libanonweg. “Elke woensdag kookt eigenaar Leo een dagmenu en kan je aanschuiven voor een habbekrats.” De tafel deel je dan bijvoorbeeld met een vader en zijn zoontje en een gepensioneerd paar. Cristèl neemt vaak vriendinnen mee. “Daar ontstaan de leukste gesprekken.”

Cristel-Hebronstraat-LR-8998

Deze interesse in elkaar vindt ze een groot voordeel van Kralingen. “Ik woonde jarenlang in het centrum en wist daar niets van mijn buren. Hier ken ik de mensen uit mijn portiek en de straat. Toen ik hier kwam klussen wist iedereen al dat ik de nieuwe buurvrouw was en spraken ze me aan. Een warm bad.”

Foto links: “Ik ben er ooit mee begonnen en kan er niet meer mee stoppen: het meenemen van magneten vanaf mijn vakantiebestemmingen.”

Voorbehouden aan gezinnen en grootverdieners?

Dat Cristèl fan is van haar eigen buurt blijkt ook uit het artikel over de top tien terrassen in Kralingen dat ze schreef voor De Buik van Rotterdam. Als ‘professioneel levensgenieter’ - ze werkt met haar bedrijf Today’s Specials voor veel horecazaken - is ze regelmatig op pad, maar nodigt in haar nieuwe huis net zo lief vrienden uit om te komen eten. Wat een geluk dat ze er een paar maanden geleden tóch ging kijken, ondanks de slechte foto’s op Funda.

“Dat is mijn tip aan woningzoekenden in deze buurt: zoek grondig en bezichtig veel huizen. Deze woning had de slechtste foto’s, maar bleek bij bezichtiging de beste keuze.” Niet alle eerste indrukken zijn dus juist, ook niet wat een buurt betreft. Het statige Kralingen alleen voor gezinnen en grootverdieners? Nee hoor, ook als ondernemende single kan je er prima een huis kopen!

INTERESSE? GLUUR ZELF BINNEN!

Op zaterdag 3 oktober kan je zelf on the spot binnenkijken bij verschillende woningen in Noord, West en Kralingen tijdens de Gluren bij de Buren tours. Zo ook in dit knusse en sfeervolle Kralingse appartement van Cristèl. Bekijk hier de andere woningen die op deze dag te zien zijn en meld je hier aan voor de tours. Dit artikel is één van de vier ‘testimonials’ die Blij Wonen maakte in opdracht van Rotterdam Partners en Gluren bij de Buren.