Nog maar sinds 2014 wonen Anna (Editor en press relations manager voor #FITGIRLCODE) en Cees (Brasserie Pierre) in een vers opgeleverd loftachtig appartement van het ’t Vergeten Paradijs aan de Paradijslaan in Crooswijk. “Dat voelde in het begin behoorlijk decadent!”

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3136

Dancefloor Romance

‘We zijn drie jaar en vier maanden samen,’ weet Anna precies te vertellen. Ze ontmoeten elkaar in Perron op de verjaardag van Cees en om 7.00 ’s ochtends. Niet de beste tijd, zou je denken. “Ik was jarig, uit eten geweest en daarna op stap met vrienden. In tijden had ik niet zo’n leuke avond gehad, dus toen mijn vrienden naar huis gingen besloot ik nog te blijven. Toen kwam ik Anna tegen.” Anna vertelt over de krullenbos van Cees die opviel. Cees vertelt over Anna’s ogen. Het is duidelijk: we hebben met een typisch gevalletje “love at first sight” te maken. “Hij bleef slapen en is eigenlijk nooit meer weggegaan.”

Hij bleef slapen en is nooit meer weggegaan

“In deze letterbak verzamel ik van alles. Vrienden die komen eten vraag ik een gek frutseltje mee te nemen om zo een bak met herinneringen te bouwen.”

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3147Het retro tv-kastje komt van vintage shop de Verbaasde Ree.

Snel samenwonen

In die tijd woonde Anna nog in Blijdorp, in de Groen van Prinstererstraat. “Mijn eerste huisje na de studententijd.” Cees woonde tijdelijk bij zijn ouders. “Ik kwam terug van een jaar Australië en woonde daarna weer op mezelf, maar moest m’n huis uit. Toen woonde ik opeens weer bij mijn ouders.” Vanuit het ouderlijk huis trok hij bij Anna in, maar toen werd het wel erg krap in dat kleine appartement.

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3211“Ik wil zo graag zo’n ijsklontjesmachine! Deze koelkast heeft dat niet, we kozen ‘m puur vanwege de good looks.”

Van bouwput tot paradijs

Ze zochten iets groters. Een fijne ruime huurwoning, want kopen konden ze toch nog niet? ‘Toen kwam ik iemand tegen die bij Moervast werkte, het vastgoedbedrijf achter ’t Vergeten Paradijs’, vertelt Anna. “Ik achtte mezelf niet in staat om een huis te kopen, maar we gingen toch even kijken.” Ook hier was het liefde op het eerste gezicht: het industriele karakter, de eigen inspraak bij de bouw en de loftachtige openheid van het huis zorgden ervoor dat ze rap een afspraak maakten met een hypotheekadviseur. ‘Het kon! We konden gewoon een hypotheek krijgen!’ zegt Anna, ze lijkt nog steeds verbaasd.

We konden gewoon een hypotheek krijgen!

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3167

“‘Wacht nog een jaartje’, zeiden mijn ouders. Ze vonden het wat snel en impulsief. Maar we konden niet wachten want dan was dit huis weg. We moesten snel beslissen en hebben dat op gevoel gedaan. We wisten dat het tussen ons goed zat, en bovendien: je weet dingen toch nooit zeker?” Toen nu toe hebben ze geen spijt. ‘Mijn leven is zoveel beter nu we een normaal huis hebben’, zegt Cees, ‘al voelde het in het begin behoorlijk decadent.’

Cees kan niet meer zonder het kookeiland. “Het is letterlijk, maar ook gevoelsmatig de centrale plek van het huis.”

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3213Anna: “Deze kast moést mee uit mijn vorige huis. Ik kocht ‘m ooit via Marktplaats en verleepte de kast met mijn moeder, dat was een heel gedoe.” Cees: “Mijn vader werkte vroeger als kunstenaar en hij is ooit begonnen aan het maken van een totempaal, maar heeft ‘m nooit afgemaakt. Het hout heeft hij toen naar een meubelmaker gebracht die er deze tafel van heeft gemaakt.”

‘Gek dat er nu ook yuppen wonen’, hoorden we op straat.

Volksbuurt in ontwikkeling

‘De buurt hier? Tja, we wisten dat het een buurt in ontwikkeling was,’ zegt Cees. “Er zijn zoveel plannen voor deze wijk. Oude panden worden gerenoveerd, zoals met ’t Vergeten Paradijs ook is gebeurd. Dat trekt nieuwe mensen aan. Qua voorzieningen is er nu nog weinig. Er zit een Aldi om de hoek, dat wel, maar horeca is er niet echt. Het is een oude volksbuurt met veel ouderen en échte Rotterdammers. Met een nieuwe doelgroep die zich hier nu vestigt, moet je even wennen aan elkaar. Dat merkten we laatst bij de buurtborrel. ‘Gek dat er nu ook yuppen wonen’, hoorden we op straat.” De bewoners van ’t Vergeten Paradijs zijn jonger dan de gemiddelde Crooswijker. Anna en Cees spraken de anderen tijdens een burenborrel. “We hebben toen elkaars huis bekeken en echt niets is hetzelfde. Alle huizen van dit complex zijn heel anders.”

De posters bij de eettafel en boven de bank kochten ze via Society Six, de lijsten lieten ze speciaal maken.

‘Dat volkse van de buurt merken we af en toe aan het geschreeuw op straat,’ zegt Anna. Ze vinden het ook juist wel wat hebben, zo’n gemengde buurt. Het leeft. Verder hebben ze niets te klagen, verre van zelfs. “We wonen op een toplocatie, vlakbij de Meent en Pannekoekstraat (Centrum Rotterdam), vlakbij de Kralingse Plas en vlakbij de Zwaanshals (Oude Noorden).” Cees loopt graag langs het water met de hond of gaat er hardlopen. “De gemeente werkt eraan om het straatbeeld van Kralingen door te trekken naar Crooswijk. Dat zou de buurt goed doen.”

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3237

Ik vroeg ‘m eerst ten huwelijk, daarna hebben we het op een zuipen gezet!

Onverwachts aanzoek

Dat Anna en Cees impulsief in het leven staan blijkt ook uit het huwelijksaanzoek dat Anna begin dit jaar deed, met een grote foute plastic ring. Nu zijn ze verloofd. “Het liefst trouwen we deze zomer al, maar we willen ook graag op vakantie en genoeg sparen. Volgend jaar is het dus zo ver.” Jammer, vindt Anna. “Het is lastig, vooral als meisje. Ik heb al getuigen gevraagd en kijk naar jurken.” Cees zag het aanzoek - op zijn verjaardag - trouwens niet aankomen. “Wel had ik al de hele dag een gek gevoel in mijn buik, alsof er iets stond te gebeuren.” Hij was blij, maar ook in shock. “Ik zei ‘meen je dit?’ en moest daarna huilen.” Anna vertelde Cees haarfijn waarom ze vond dat ze altijd samen moesten blijven. “En daarna hebben we het op een zuipen gezet!”

Links: In de doorloop naar de slaapkamer kijk je door het glas in de vloer zo de keuken in. Rechts: De open kledingkast is erg praktisch en werd op maat gemaakt door een vriend.

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3225

Toen Cees een foto van zijn ring en het aanzoek op Facebook postte, dachten veel mensen dat het een grap was. Iedereen vond het een echte Anna-actie. “Het was een impulsieve actie: ik wilde Cees verrassen op zijn verjaardag en bedacht toen het huwelijksaanzoek. We hadden het er al vaker over gehad. Toch was ik rete zenuwachtig, de kans is er toch altijd dat iemand ‘nee’ zegt.”

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3183

#FITGIRLCODE

Sinds vorig jaar schrijft Anna voor #FITGIRLCODE, een community voor een door vrouwen die bewust met beweging en voeding bezig zijn (“main goal: to make this world a healthier place, one Fit Girl at a time.”). Anna werd aangestoken met het ‘fit virus’ door een oud-collega die het blog oprichtte. “Ik gooide mijn leven om en begon gezonder te eten en actief te sporten. In het dagboek dat ik bijhield lees je over mijn ervaringen.”

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3176Op het nachtkastje een vaasje van porselein van Foekje Fleur.

Ook Cees switchte van baan, net nadat ze een hypotheek afsloten. “Ik werkte al lang in de horeca en wilde iets anders dus begon bij een groothandel in staal. Toch bleef de horeca lonken, daar word ik blij van. Tegenwoordig werk ik bij brasserie Pierre. Ik doe weer waar ik goed in ben, waar mijn hart ligt en ik werk met leuke mensen.”

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3179‘We zijn trots op het bad in de slaapkamer,’ zegt Anna. In de badkamer paste het helaas niet, dus bedachten ze dit. “Best wel porno toch, badderen naast het bed?”

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3194Het uitzicht vanaf het dak is prachtig en met het ruime dakterras is er in de zomer altijd een plekje in de zon.

Dromen over?

Zijn er eigenlijk nog dromen over voor mensen die zo impulsief gehoor geven aan hun wensen? “Mijn droom? Samen met Cees een lunchroom starten met gezonde dingen die ik zelf elke dag eet. Een goede gevulde maaltijd, soepen, bananenbrood. Ergens waar je je niet druk hoeft te maken om calorieën, omdat alles op de kaart in de basis gezond is.”

Blijwonen-Anna & Cees - Paradijslaan-3291

Ben je net zo in love met dit loft als Anna en Cees en wil je er dolgraag een nachtje slapen? Dat kan! Het huis staat namelijk op Airbnb, bekijk het hier.