Nog maar een paar dagen kan je stemmen op jouw favoriete woongebouw voor de Rotterdam Architectuurprijs 2015. Hoe woont dat nu eigenlijk, zo’n genomineerd huis? Wij keken deze maand binnen bij een aantal genomineerde woningen. In het item dat we met Open Rotterdam maakten, bezochten we Michiel in woontoren 100Hoog en Nadine in het Cabriohuis.

Twee totaal verschillende woningen

Het gaat om twee totaal verschillende woningen, nieuwbouw vs. herbouw. Ton en Michiel kochten een appartement in de spiksplinternieuwe woontoren 100Hoog vanwege de ligging middenin het stadscentrum. Nadine en Bart kozen er juist voor het herenhuis waar ze al jarenlang woonden grondig te verbouwen. Ze wilden er juist blijven voor de buurt en creëerden hun eigen kansen met de zogenaamde cabrioconstructie. Hoor de bewoners over hun huis in het onderstaande item.

Hoe woont dat nou, zo’n architectonisch hoogstandje?

STEM ZELF!

In het kader van de Rotterdam Architectuurprijs 2015 kijken we binnen bij in totaal vijf genomineerden van de shortlist. Kijk binnen bij een aantal andere genomineerde woningen. Welk woongebouw is volgens jou een terechte winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs 2015? Breng zelf je stem uit op één van de 17 genomineerden, dat kan nog de hele maand november.

Bekijk ook onze vorige binnenkijker met Open Rotterdam!