In het rijksmonument Station Hofplein - waar ooit Haagse dames en heren op- en uitstapten - stap je nu verschillende horecazaken en winkels binnen, waaronder North Sea Design.

We keken eerder al binnen in het huis van eigenaresse Saskia. Van haar eigen woonstijl (laten we het ‘sixties meets Scandinavisch’ noemen) is dit de voornaamste bron. Ze startte haar zaak op onder de naam ‘De Aap met de Gouden Ring’, maar ‘de Aap is overleden’. Op haar vorige locatie (de oude hofbogen in de Insulindestraat) kwamen te weinig mensen over de vloer. “Ik koos ervoor te verhuizen, de naam te veranderen en mijn vintage collectie aan te vullen met nieuwe accessoires. Dat werkt. Hier komen bovendien meer en andere mensen.”

Ik had kunnen stoppen, maar ik was er nog niet klaar mee

Volgens Saskia was de verhuizing de verandering die de zaak nodig had. “Ik had ook kunnen stoppen, maar ik was er zelf nog niet klaar mee en je moet toch wat?!” De toekomst ziet ze vol vertrouwen tegemoet. “Vlak na de naamsverandering en verhuizing werd ik gebeld door Carl Hansen & Son (Deens meubelmerk) met de vraag of ik ook een officieel verkooppunt van hun merk wilde worden. Dat is toch geweldig?”

Op de kaart zetten

Saskia verwacht deze zomer nog meer drukte. “Er worden dan verschillende evenementen op het net opgeleverde dak van Station Hofplein georganiseerd én de Luchtsingel (de brug die het centrum met de hofbogen verbindt) wordt geopend. Daar komen veel mensen op af.” Het is dan wel van belang dat de locatie beter op de kaart wordt gezet, letterlijk. “Helaas staat Station Hofplein bij Rotterdam CS nog steeds niet op de routekaart, heel stom! We zijn er al een paar keer langsgeweest. Als je dan weet hoeveel Europese subsidie hierin is gestoken, dan mag je dat toch wel verwachten?”

Blijwonen-Saskia&fam.-Statensingel-LR-4334

Tijdens het bombardement op 14 mei 1940 werd het kopstation van de Hofpleinlijn vernield. Het perrongebouw met de 16 boogjes is nog in tact en de afgelopen jaren gerenoveerd met als doel onder de naam Station Hofplein een plek te bieden aan diverse winkels en horecagelegenheden.