Scholen zijn er niet alleen om in te leren, maar ook om in te wonen. En hoe! Deze Rotterdammers transformeerden lege klaslokalen om tot knusse woonkamers:

Gekraakte school in Oud-Charlois

Kamiel woont al bijna 25 jaar in de school die hij ooit met mede-studenten kraakte, in Oud-Charlois. Het voormalige gymlokaal transformeerde hij tot een woning én werkplaats. Bekijk zelf het resultaat.

Blij Wonen-Kamiel Verschuren-Charlois-LR-8468

Gezamenlijk klussen in het Nieuwe Westen

Age en Willemijn wonen met hun drie kinderen in een voormalig schoolpand in het Nieuwe Westen. Ze creëerden zelf hun woning, net als de andere bewoners van de school. Het was een droomproject voor architect Age. En geef ‘m eens ongelijk als je zijn huis nu ziet!

Age&Willemijn-C.P.Tielestraat-LR-8622

Van oud bejaardentehuis naar school in Overschie

Bijzondere woningen zijn Sophie niet vreemd. Via leegstandsbeheer betrok ze al eens een oud bejaardentehuis, nu woont ze in “haar” school in Overschie. Bekijk hier Sophie’s appartement op de eerste verdieping.

Blij-wonen-binnenkijker-Sophie-rodenburgstraat-overschie-LR-4411

Antikraak wonen in het Oude Noorden

Frederique kon haar geluk niet op toen ze een oud schoolgebouw in het Oude Noorden kreeg toegewezen. De ruimte liet ze hetzelfde, zelfs het schoolbord hangt er nog. Haar eigen spullen maken het tot een eigenzinnige woning, met veel speelruimte voor zoontje Gilles. Bekijk het hier zelf.

Blijwonen-Frederique-Rotterdam-OudeNoorden-LR-2-22