Kralingen-Crooswijk

Kralingen-Crooswijk: het is één stadsdeel, maar velen zien Kralingen en Crooswijk als twee aparte buurten. Crooswijk is een typisch Rotterdamse buurt die altijd al bij Rotterdam hoorde. De wijk wordt sterk geassocieerd met de ‘echte’ Rotterdammer en het Rotterdams dialect. Crooswijk heeft een industrieel verleden: Jaminfabriek, de Heinekenbrouwerij, een tramremise en een aantal abattoirs. Veel hiervan heeft plaats moeten maken voor sociale woningbouw. In Kralingen woonde je juist op stand. Een deel van Kralingen is een beschermd stadsgezicht en de wijk kent een groot aantal rijksmonumenten, waaronder het Libanon Lyceum, de molens De Lelie en de Ster, de begraafplaats Oud Kralingen, de Sint-Lambertuskerk, de Hoflaankerk, het Oostelijk Zwembad, de ophaalbrug van het landgoed Ypenhof, de Watertoren en de hofjes Uit liefde en voorzorg en Kuyl’s Fundatie. Binnen de grenzen van het stadsdeel ligt het grootste bos van Rotterdam: het Kralingse Bos, waar je heengaat voor een wandeling, een boottocht, een borrel en een pannenkoek.

Shehera’s kunstzinnige ‘vogelnest’ in Kralingen

Haar huis, haar studie, haar baan én haar interieur: het leek allemaal toevallig op Shehera's pad te komen. Maar toeval bestaat niet, dus moet het wel aan haar bruisende persoonlijkheid liggen.

Beste plekjes uit de buurt - Annet en Jeroen

Bij elke binnenkijker vragen we de bewoners naar hun favoriete plekjes uit de buurt. Annet en...

Als een kind in een snoepwinkel op de Kortekade

Ooit was het een kruidenierswinkel, als je goed kijkt zie je de letters nog op de...

Het huis in een rijksmonument in Kralingen

Dat Kralingen niet alleen voorbehouden is aan gezinnen en grootverdieners was een grote verrassing voor Cristèl. Ze vond haar plek in een rijksmonument en voelde zich er direct thuis.

Duurzaam studeren in het Erasmus Paviljoen

Habitat Magazine kijkt altijd net iets verder dan alleen het gebouw of interieur. Juist de beleving ervan,...

Loft en liefdesnest in Crooswijk

Ze hadden het niet gedacht, maar toch kon het! Anna en Cees konden een echt 'grotenmensenhuis' kopen en kozen voor een spiksplinternieuw loftachtig appartement in volksbuurt Crooswijk.