Noord

Blijdorp is een besluitvaardig stel rijker

"Als iets goed voelt, dan ís het goed," is het adagium van Esmé en Niels. Het leverde ze elkaar, baby Jack en een turn-key woning in Rotterdam Blijdorp op!

“Het Vrouwe Groenevelt’s Liefdegesticht is een bijzondere plek in de buurt”

Wat een groene weelde, daar achter dat hek aan de Vijferhofstraat. Kitty prijst zichzelf gelukkig er te mogen wonen, met dank aan Geertruy Groenevelt.

Ninke Happel maakt van goed wonen haar missie

Goede gezinswoningen middenin de stad, dat is waar architect Ninke Happel met het Rotterdams Woongenootschap naar streeft. Want "het is er simpelweg niet."

Huis vol historie in de Roo-Valkstraat

De zoektocht naar een stek voor hen samen eindigde in de Agniesebuurt. Trendwatcher Joline en ondernemer Niek bewonen een compleet gerenoveerde bovenwoning met een bijzonder verhaal, in Rotterdam Noord.

Bovenwoning op bestelling in het Liskwartier

In Blijdorp konden ze niets van hun gading vinden, dus het werd het Liskwartier. Toch is het allerminst een concessie: de heren maakten er samen met WoonGold hun droomhuis van.

Blijdorpse benedenwoning / B&B / Boerderij

Na een bumpy road zijn Ton en Duran daar waar ze willen zijn, figuurlijk en letterlijk. Hun huis in Blijdorp is licht, ruim, heeft een tuin met zwembad en biedt zelfs ruimte aan gasten én twee varkens.

RaFa-kids: vanuit Rotterdam Noord naar de rest van de wereld

Arek en Agata verbouwden een oud en piepklein buurtwinkeltje in Bergpolder tot een gezinswoning. Het typeert ze: ze zien altijd kansen en ruimte. Niet voor niets loopt hun kids design merk RaFa-Kids als een trein!

Saskia balanceert tussen sprint en screen print

Zo rustig als haar huis is, zo onrustig is het in het hoofd van illustrator Saskia Haex.

Geen schools bestaan in het Oude Noorden

Geen gillende kinderen en stampende docenten in het oude schoolgebouw aan de 2e Pijnackerstraat. Er wordt dan ook geen les meer gegeven in dit voormalige schoolpand. Wél worden er lessen geleerd en regels verbroken.

Warm welkom in Rotterdam-Noord voor Syrische Wasim

Wat doe je als je via Homs, Aleppo, Damascus, Amsterdam en Breda uiteindelijk in Rotterdam terecht komt? Je stad ervan maken! Het lukt Wasim bewonderenswaardig goed.