Blijdorp is een besluitvaardig stel rijker

"Als iets goed voelt, dan ís het goed," is het adagium van Esmé en Niels. Het leverde ze elkaar, baby Jack en een turn-key woning in Rotterdam Blijdorp op!

Locatie gegevens
  • Bouwjaar: jaren 30
  • Wonende sinds: 2017
  • Kosten: 300.000 - 350.000
  • Binnenruimte: 112 m2m2
  • Buitenruimte: -m2

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met WoonGold.

Nog elke dag als hij thuiskomt is Niels (sales manager Calvin Klein Nederland) blij met het huis dat hij samen met Esmé (visual merchandiser voor Calvin Klein en Tommy Hilfiger) kocht, ook al verhuisde hij ervoor van Amsterdam naar Rotterdam. Niels: “Eenzelfde woning had ik me in Amsterdam niet kunnen veroorloven.” Dat besef, een kleine op komst én een (schoon)familie in Zuid-Holland deed Niels en Esmé besluiten naar Rotterdam te verkassen. Gemakkelijk was de zoektocht niet, maar in dit huis herkenden ze direct hún huis. “We zijn brutaal geweest, mochten voor de markt uit een kijkje nemen en wisten het al na tien minuten.” Net op tijd, want een maand na de verhuizing diende baby Jack zich aan.

Weer een ‘Woongoldhuis’

Toen ze besloten in Rotterdam te zoeken, schakelde Esmé direct Woongold in. Ze woonde, voordat ze ging samenwonen in Amsterdam, zelf in een ‘Woongoldhuis’ in Rotterdam Noord. Iets dergelijks zocht ze weer, maar nu groter. Ze bekeken verschillende huizen, waaronder een casco woning nabij de Euromast. Esmé: “Daar moest nog veel aan gebeuren en daar hadden we simpelweg geen tijd voor en geen zin in. Wilbert vertelde toen over deze woning en ik kon het niet laten er even langs te gaan. Ze waren hier nog volop aan het verbouwen, maar ik mocht toch even binnen kijken.” Hoewel het een puinhoop was, zag Esmé direct de potentie: het was groot en licht.

Weg uit Amsterdam

In Amsterdam woonde het stel in de Helmersbuurt, in een zijstraat van de Overtoom. Niels woonde er zeven jaar, Esmé maar zeven maanden. “Dat was leuk, maar ook druk. Het klinkt misschien stom, maar het voelde er gehaast en zo hip. Alsof ik in vol ornaat naar de supermarkt moest.”

“In Amsterdam had ik me dit niet kunnen veroorloven”

De familie van Esmé woont in en rondom Rotterdam, dat speelde mee in de beslissing. Niels: “We keken eerst nog rond in Amsterdam en in Hilversum en Weesp. We vonden het daar niet en hadden het over de praktische kant van Rotterdam. We wilden wel in de stad blijven, Rotterdam is maar een uurtje van Amsterdam waar we allebei werken, en financieel was het hier gunstiger om een huis te kopen.” Zo geschiedde.

Liefde op de eerste bezichtiging

Het huis aan de Doezastraat was nog niet af en Niels en Esmé keken verder, maar werden steeds onrustiger. Alles wat ze interessant vonden, verkocht steeds sneller! Als het huis aan de Doezastraat eenmaal in de verkoop zou gaan, ging het misschien aan hun neus voorbij. Het stel nam een gokje, impulsief als ze zijn. Niels: “We informeerden naar de opleverdatum en verkoopprijs. Het huis was toen bijna klaar en we kregen als reactie dat we mee mochten om het nogmaals te bekijken.” Het resultaat was nog beter dan verwacht en bij binnenkomst keken Niels en Esmé elkaar aan: dit huis moest het worden.

De meeste spullen hadden Niels en Esmé al in hun vorige huis. Esmé: “We hebben weinig nieuwe spullen gekocht voor dit huis. De stoel in de hoek kochten we nieuw, net als de eettafel en het tv-kastje.”

“We waren bang dat het huis aan onze neus voorbij zou gaan”

Onder het mom ‘niet geschoten, altijd mis’ deden Niels en Esmé een goed bod. “We waren zeker van onze zaak en wisten dat dit huis, eenmaal in de verkoop, snel zou verkopen. We hadden geluk dat we vooraf al konden kijken.” Na wat onderhandelingen werd het bod geaccepteerd. Op 14 februari 2017 kreeg het stel de sleutel, precies een maand later werd Jack geboren. Alles klopte. De laatste puntjes in huis werden in die maand door Woongold verzorgd. Niels: “Er werden nog wat plintjes vastgemaakt en een kier bij het raam gedicht, dat ging heel snel en soepel.”

Het huis smaakt goed

Hoewel ze zelf geen inspraak hadden in bijvoorbeeld de keuze voor de vloer, keuken of badkamer, is alles geheel naar hun smaak. Esmé: “Het dunne aanrechtblad, de marmeren vloer en de parketvloer met houten toplaag: alles in dit huis vind ik fantastisch, het was liefde op het eerste gezicht.” In de originele opstelling zaten er en suite deuren in het huis, die hebben de verbouwing helaas niet overleefd. “Dat is aan de ene kant jammer, maar de woonkamer is er veel ruimtelijker door. Ik ben wel erg blij dat het originele glas-in-lood behouden is gebleven. De basis van het huis is ruimtelijk, licht en vrij strak. Zelf hebben we er meer warmte in gebracht, met veel hout.”

Tijdens de verbouwing zijn zoveel mogelijk authentieke elementen gespaard. Esmé: “Waar ze er niet meer waren, heeft Woongold zelfs nieuwe paneeldeuren op maat laten maken.”

 

Verliefd, verhuisd, gezinsuitbreiding

Niels en Esmé zijn mensen van momenten. “Als het goed voelt, dan ís het goed,” aldus Esmé. Het stel leerde elkaar via het werk kennen. Ze kwamen beide net uit een andere relatie, maar het klikte direct. Dus boekten ze vlak daarna een weekend naar Lissabon en besloten daar om ervoor te gaan. Voor de relatie én voor een kindje. Esmé: “Ik was 37 dus dan zijn die gespreksonderwerpen logisch. In het vliegtuig terug vanaf Lissabon hadden we zelfs al namen bedacht!” Kort daarna bleek Esmé zwanger. Hoe reageerde hun omgeving op die besluitvaardigheid? Niels: “Mijn ouders hadden Esmé misschien vijf keer gezien, dus ze vonden het wat snel, maar ook fantastisch.” Esmé: “Natuurlijk maakten mensen in onze omgeving zich eerst zorgen, maar we hielden vast aan ons gevoel.”

Huisje, boompje, sloepje

Een paar maanden later hing Esmé hoogzwanger de gordijnen in haar nieuwe huis op, toen de weeën begonnen. Niels: “Ik was aan het trainen in Amsterdam toen de trainer me van het veld af riep. Het hele team juichde. Ik reed zo snel mogelijk terug naar Rotterdam, nog in trainingstenue en veel te hard, dus ik werd van de weg geplukt door politie. Ik mocht gelukkig doorrijden toen ik vertelde dat mijn vriendin aan het bevallen was.” Niels was ruim op tijd, de volgende ochtend werd zijn zoon Jack geboren. Inmiddels genieten ze met z’n drieën van hun nieuwe huis en ontdekt Niels zijn nieuwe hometown. Niels: “De Kralingse Plas is mijn favoriet. Heerlijk, met die bootjes daar. Dat willen wij ook!” Het huis hebben ze, volgend jaar staat de koop van een sloep op de agenda.