Blijdorp

Blijdorp is een wijk in stadsdeel Rotterdam-Noord. Bekende highlights in de buurt zijn Diergaarde Blijdorp en het Vroesenpark. Het is een rustige buurt met veel groen, maar dichtbij het centrum en goed bereikbaar met o.a. metrohalte Blijdorp. Dit alles maakt het een gewilde plek om te wonen. Het Vroesenpark is zo populair: in de zomer transformeert het park in een soort camping waar niet zelden dikke rookpluimen en rumoer vanuit opstijgen op zwoele zomeravonden. De buurtbewoners - het zijn er in totaal zo’n 9500 - maken sinds 2014 tevens dankbaar gebruik van het Vroesenpaviljoen. Alle nieuwe zaken zijn welkom in deze relatief horeca-arme buurt.

Blijdorp is een besluitvaardig stel rijker

"Als iets goed voelt, dan ís het goed," is het adagium van Esmé en Niels. Het leverde ze elkaar, baby Jack en een turn-key woning in Rotterdam Blijdorp op!

Barbara doet vreugdedansjes in Blijdorp

De overstap was voor Barbara niet groot. Nieuwerkerk aan den IJssel en Blijdorp blijken opvallend veel overeenkomsten te hebben. Net zo rustig en de supermarkt is gewoon gesloten.

Funky family rockt de Stadhoudersweg

Het is al muziek wat de klok slaat bij Roos en Miraldo. Hun woning aan de Stadhoudersweg biedt hen en hun kindjes alles om te bljiven swingen.

In Rotterdam-Noord reflecteert David Derksen op zijn werk en wezen

Habitat Magazine werkt aan een boek met kijkjes in de buurten, huizen, studio’s en werkplaatsen van...

Blije Bomen - Mooi rond, vol en groot moet ‘ie zijn

Tijdens de feestdagen wonen mensen altijd net iets anders dan normaal, iets blijer. Met lampjes, glimmende...

Elk weekend een andere ‘bewoner’ in B&B Vroesenpark

Wat een geluk: de onderburen emigreerden en zo boden ze Thomas en Susan de kans een B&B; te beginnen in de benedenwoning onder hun eigen huis. Fijn, en het loopt als een trein!

Aziatisch antiek aan de Vroesenlaan

Jean-Philippe werd verliefd op zijn benedenwoning aan de Vroesenlaan, ook al was het een oud stoffig huis waar heel veel aan moest gebeuren.

“Aan de Statensingel woonde je op stand”

Saskia, Marcel en Katinka gaan er mooi niet weg, ondanks alle briefjes die ze ontvangen van passanten die óók graag daar aan het water van de Statensingel in Blijdorp zouden wonen.

Statig aan de Statensingel

Gelukkig prikten ze door die vieze vloerbedekking en schrootjes heen en zagen Kim en Petra de potentie van de jaren '30 benedenwoning aan de Statensingel in Blijdorp.