Charlois

Charlois (spreek uit: Sjaarloos) is een volkswijk en ‘bestuurscommissiegebiedā€™ met zoā€™n 6400 bewoners in Rotterdam-Zuid. Dit pal aan de Maas gelegen stadsdeel combineert de rauwe randjes van Rotterdam - dichtbij de havens - met historische dorpskernen en groene oases. Stap uit bij metrohalte Maashaven, Zuidplein of Slinge voor een dagje Charlois, dat bestaat uit de buurten Carnisse, Heijplaat, Oud-Charlois, Pendrecht, Tarwewijk, Wielewaal, Zuidwijk en Zuidplein. Sla vooral het Zuiderpark niet over: hoewel vaak ondergewaardeerd, is dit met 215 hectare het grootste stadspark van Nederland.

Helly woont in een duurzame kaswoning op Heijplaat

Met de duurzame kaswoning op Heijplaat vond Helly precies wat ze zocht. Het is nog niet perfect, maar de eerste stappen zijn gezet en er wordt geleerd. Niet voor niets is Helly's motto: "Let everything we build teach us."

Sandyā€™s hidden treasure op Heijplaat

Wat toeval en een dosis geluk resulteerden in deze wonderschone plek aan de Maas, Sandy's hemel op Heijplaat. Nog eventjes, want in 2018 moet ze eruit.

Van Wassenaar naar Tarwewijk

Ambassadeur van Rotterdam Zuid. Eric verhuisde van Wassenaar naar Rotterdam Zuid om de wijk beter op de kaart te zetten. Hij geniet er nog iedere dag van. De Tarwewijk biedt hem alles wat hij nodig heeft. Vooral lachende gezichten.

Gelukkig gezinsleven in Oud-Charlois

Joris en Tini doen uitsluitend wat ze belangrijk vinden. Ze creƫerden naast een fijn woonhuis voor hun gezin ook een Japans cultureel centrum in Charlois.

Een Meesterwerk mogelijk gemaakt door Zuid

Bijna een kwart eeuw geleden kraakte Kamiel een schoolgebouw in Rotterdam Zuid. Het zou hem veel goeds bieden. Later bleek het ook de perfecte plek om zijn zoon op te laten groeien.