Heijplaat

Met de Nieuwe Maas in het noorden en Eemhaven en Waalhaven aan weerszijden ligt Heijplaat als een schiereiland vrijwel geheel omringd door water. Heijplaat is een dorp met prachtige huizen uit de begintijd van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, de vroegere scheepswerf op de noordpunt. Ondanks de steeds groter wordende aantrekkingskracht die Heijplaat heeft op bezoekers van buiten de wijk (er worden culturele evenement georganiseerd), zijn de bewoners van Heijplaat voor de meeste voorzieningen genoodzaakt naar de stad af te reizen. De komst van een veerdienst naar het stadscentrum van Rotterdam heeft dit vergemakkelijkt.

Helly woont in een duurzame kaswoning op Heijplaat

Met de duurzame kaswoning op Heijplaat vond Helly precies wat ze zocht. Het is nog niet perfect, maar de eerste stappen zijn gezet en er wordt geleerd. Niet voor niets is Helly's motto: "Let everything we build teach us."

Sandy’s hidden treasure op Heijplaat

Wat toeval en een dosis geluk resulteerden in deze wonderschone plek aan de Maas, Sandy's hemel op Heijplaat. Nog eventjes, want in 2018 moet ze eruit.