Rotterdam

Rotterdam: havenstad met een nieuw hart. Een hart dat harder klopt dan ooit! De tweede stad van Nederland ligt in Zuid-Holland, aan de Nieuwe Maas. Nog steeds is de haven belangrijk voor de stad en nog steeds herkennen Rotterdammers zich in uitspraken als “Niet lullen, maar poetsen”. Van oorsprong is Rotterdam een arbeidersstad, maar met de Woonvisie wil de gemeente tot 2030 meer midden- en hogere inkomens naar de stad trekken en meer gezinnen aan zich binden. In het buitenland is Rotterdam steeds bekender vanwege de architectonische iconen, zoals De Rotterdam, de Markthal, het Centraal Station en ook nog steeds de Euromast en kubuswoningen. Hoe de Rotterdammers zelf over hun stad denken als woonstad, én over hun eigen buurt, straat en huis, lees je in de binnenkijkers hieronder!

Helly woont in een duurzame kaswoning op Heijplaat

Met de duurzame kaswoning op Heijplaat vond Helly precies wat ze zocht. Het is nog niet perfect, maar de eerste stappen zijn gezet en er wordt geleerd. Niet voor niets is Helly's motto: "Let everything we build teach us."

Blijdorp is een besluitvaardig stel rijker

"Als iets goed voelt, dan ís het goed," is het adagium van Esmé en Niels. Het leverde ze elkaar, baby Jack en een turn-key woning in Rotterdam Blijdorp op!

Mathenesserlaan, Mon Amour!

Aan de Mathenesserlaan woont het jongste filmfestival van Rotterdam: Roffa Mon Amour. Oprichters Charlotte en Lisa vertellen over hun vijfjarig jubileum, blikken terug én vooruit.

“Het Vrouwe Groenevelt’s Liefdegesticht is een bijzondere plek in de buurt”

Wat een groene weelde, daar achter dat hek aan de Vijferhofstraat. Kitty prijst zichzelf gelukkig er te mogen wonen, met dank aan Geertruy Groenevelt.

Ninke Happel maakt van goed wonen haar missie

Goede gezinswoningen middenin de stad, dat is waar architect Ninke Happel met het Rotterdams Woongenootschap naar streeft. Want "het is er simpelweg niet."

Shehera’s kunstzinnige ‘vogelnest’ in Kralingen

Haar huis, haar studie, haar baan én haar interieur: het leek allemaal toevallig op Shehera's pad te komen. Maar toeval bestaat niet, dus moet het wel aan haar bruisende persoonlijkheid liggen.

Luxeproblemen in Hillegersberg-Zuid

Sinds Petra en Jim in hun dubbele benedenwoning in Hillegersberg-Zuid wonen, gaan ze de deur bijna niet meer uit. Want waarom zou je uit eten gaan, met zo'n keuken? En waarom naar een hotel, als je zelf de fijnste slaapkamer hebt?!

Welkom thuis in het Scheepvaartkwartier

Terugkeren naar hun moederland was een serieuze optie, maar de levensvreugde van Rotterdam won het. Architecten Magnus en Silke verhuizen nu, met hun drie kinderen, binnen dezelfde buurt. Welkom thuis!

Feyenoordshirt aan en gaaaaan!

Vandaag is de dag: Feyenoord speelt de kampioenswedstrijd tegen Excelsior!

Van huur naar koop(je) in Spangen

Spangen stond niet op hun wensenlijst, simpelweg omdat ze het niet kenden. Na wat onderzoek bleek de voormalige no-go-area een aantrekkingskracht te hebben op Jochem en Esther.