Beste plekjes uit de buurt - Dora

  Bij elke binnenkijker vragen we de bewoners naar hun favoriete plekjes uit de buurt. Voor Dora een lastige: ze blijft maar adressen opnoemen. Ze koestert verschillende cafeetjes, koffiezaken, winkeltjes en kappers uit de stad. Het was zelfs één van de redenen waarom ze besloot in Rotterdam te gaan wonen. “De diversiteit vond ik gaaf, de Turkse groenteboer of bakker op de hoek en de Kaapverdiaanse kapper.” Ze gaat misschien niet meer zo vaak op stap als vroeger, maar ‘we eten best veel buiten de deur met z’n drieën en halen regelmatig iets af.’ Dora’s favoriete plekjes in Delfshaven zijn:
  1. Binnenstebuiten speeltuin: “Ik ga hier vaak heen met Qing en ben zo blij met dit soort plekjes in de buurt. Het is een bewonersinitiatief: de speeltuin werd geheel opgeknapt door mensen uit de buurt.” (Schonebergweg 9)

  blij-wonen-rotterdam-delfshaven-speeltuin-binnenstebuiten-e1463390233878

  2. UEB: Een goede koffie is just around the corner. Dora stapt regelmatig binnen bij de Urban Espressobar in haar buurt. (Nieuwe Binnenweg 263)

  3. Palloe’s: Als Dora iets afhaalt, doet ze dat regelmatig bij dit Hindoestaanse afhaalcentrum. (Nieuwe Binnenweg 228 A)

  4. Singeldingen: Van 4 mei t/m 10 juli vindt je Singeldingen aan de Heemraadsingel. “Dat is zó leuk! Er is een programma voor kinderen met bijvoorbeeld creatieve workshops, er is live muziek en je haalt er koffie, taart of lunch en eet dat aan de picknicktafels of op een kleedje.”

  blij-wonen-rotterdam-delfshaven-singeldingen
  Foto: Singeldingen

  5. Café HensePeter: Een typische buurtkroeg waar Dora zo nu en dan een borrel drinkt. “Het zit om de hoek en is zo’n echt oud Rotterdams café. Leuk om - vooral na tienen - heen te gaan.” (Nieuwe Binnenweg 184)
  Dora heeft eigenlijk door heel de stad favoriete plekjes. “Ik kom in heel veel verschillende buurten graag, maar in onze weekenden wandelen we toch vooral de Binnenweg op en neer.”
  Kijk hier binnen in Dora’s huis op de Snellinckstraat!