Middelland

Middelland is een vooroorlogse wijk in het westen van Rotterdam met zo’n 11.000 inwoners en maakt deel uit van de wijk Delfshaven.
De buurt wordt begrensd door het Centraal Station, de Henegouwerlaan en de ‘s-Gravendijkwal, de Rochussenstraat en de Heemraadssingel. De buurt werd in 1887 ontworpen naar het plan van Gerrit de Jongh, die de buurt meer allure wilde geven dan het aangrenzende Oude Westen. Middelland is een gemêleerde buurt met statige lanen als de Mathenesserlaan, Heemraadssingel en Claes de Vrieselaan. Ook vind je er drukke winkelstraten als de Middellandstraat en Nieuwe Binnenweg. Bekende plekken en gebouwen in de buurt zijn het Branco van Dantzigpark, het oude Gemeentearchief en de HH. Laurentius & Elisabeth kathedraal.

Drukkerij werd turn key woning in de Graaf Florisstraat

Het was precies wat Emiel zocht: een oud pand, gestript en verbouwd tot moderne turn key woning. En dan ook nog in de charmante Graaf Florisstraat in West!

Beste plekjes uit de buurt - Dora

Bij elke binnenkijker vragen we de bewoners naar hun favoriete plekjes uit de buurt. Voor Dora...

Garage werd gezinshuis in de Volmarijnstraat

Tijdens de zoektocht naar een huis met een tuin in dezelfde vertrouwde buurt, stuitten Job en Jol op een oude garage in de Volmarijnstraat. Ze maakten er hun huis van en creëerden zelf een tuin.

Beste plekjes uit de buurt - Willem

Bij elke binnenkijker vragen we de bewoners naar hun favoriete plekjes uit de buurt. Willem ging...

Van Stayokay hostel naar eigen huis in de Snellinckstraat

Na een rondreis door Azië kon Dora (eigenaar Concept Circus) niet meer aarden in thuisstad Alkmaar....

Van ‘jeugdzonde’ Vreewijk naar de perfecte pensioenspot in West

‘Licht en lekker middenin het leven,’ zo omschrijft Willem zijn portiekwoning aan de Rochussenstraat in Rotterdam...

Wonen in het ‘Wilde Westen’

De charme van oud, de voordelen van nieuw. Dat trok Salima en Nick over de streep bij het kopen van dit ruimte appartement vlakbij het centrum van de stad.