Beste plekjes uit de buurt - Willem

  Bij elke binnenkijker vragen we de bewoners naar hun favoriete plekjes uit de buurt. Willem ging weliswaar vorig jaar met pensioen, hij verveelt zich geen moment. Regelmatig trekt hij er met zijn stalen ros op uit, genietend van het uitzicht en lekkere hapjes en drankjes. Zijn favoriete plekjes in Rotterdam West zijn:

  1. De Ballentent. “Ik fiets graag over de kade waar de schepen aangemeerd liggen om mijzelf vervolgens te trakteren op een lekkere gehaktbal of een kopje koffie bij De Ballentent.” (Parkkade 1)

  2. Wester Paviljoen. Je kunt nooit genoeg tussenstops hebben. Ben je bij de Nieuwe Binnenweg in de buurt? Dan is het terras van het Wester Paviljoen volgens Willem ook een aanrader. (Nieuwe Binnenweg 136)

  Blij-Wonen-Rotterdam-Delfshaven-Westerpaviljoen

  3. Parkhaven. Voor romanticus Willem is het havengebied ook ’s avonds de moeite waard. “Ik ben graag in Parkhaven. Niet omdat er nou zo veel te doen is, maar omdat je er zeelieden over de reling ziet hangen. Die denken dan aan thuis of zo… dat vind ik mooi om te zien.”

  4. De Machinist. Op zondagmiddag is Willem vaak te vinden in De Machinist. “Een uiterst plezierig ding waar op zondag regelmatig live jazz is. Je kunt er achteloos binnenlopen, een wijntje drinken en weer weg.” (Willem Buytewechstraat 45)

  De Machinist

  Kijk hier binnen in de portiekwoning van Willem.