Nieuwe Westen

Het Nieuwe Westen is een vooroorlogse wijk in het westen van Rotterdam, gelegen tussen de Heemraadssingel en de Delfshavense Schie in het stadsdeel Delfshaven. Het Nieuwe Westen is gebouwd in het begin van de twintigste eeuw en is een geliefde buurt, vooral voor gezinnen die graag profiteren van alles wat de stad te bieden heeft. Dit resulteert in een dynamische en diverse buurt met ongeveer 20.000 bewoners. De cafeetjes van de Binnenweg, de toko’s op de Kruiskade en Middellandstraat zijn niet ver weg, net als het water (Coolhaven) en het Heemraadspark. Het is er heerlijk wandelen, fietsen, skaten of luieren aan de Heemraadsingel. In de zomer is er bovendien wekelijks een programma met Singeldingen, een buurtinitiatief voor en door alle bewoners van de (omliggende) wijk(en).

Acteur en nachtbraker John Buijsman over thuis en theater

Een ingekorte versie van dit artikel verscheen in de Uitagenda van april 2017 (nr. 96, jaargang...

Esther is spekkoper op de Mathenesserlaan

Een kantoorbaan heeft ze nooit gehad, maar het toeval wil dat Esther nu wel in een voormalig kantoorpand woont. Eigenhandig transformeerde ze het tot het droomhuis dat het nu is. "Ik had eigenlijk totaal geen zin in een verbouwing!"

Wie maken we blij met een Muursprookje?

We keken laatst binnen bij illustrator Caroline Ellerbeck en haar familie, in de Van Citterstraat in...

Drummer Mark verkiest Rotterdam boven New York

Na in verschillende wereldsteden gewoond te hebben, wist drummer en componist Mark het zeker: Rotterdam is de place to be!

Illustrator Caroline Ellerbeck tekent haar sprookjes thuis

Habitat Magazine werkt aan een boek met kijkjes in de buurten, huizen, studio’s en werkplaatsen van...

Het huis dat ooit een klaslokaal was in het Nieuwe Westen

Al meer dan vijf jaar van genieten Age en Willemijn samen met hun drie kinderen van hun zelf gecreëerde woonunit in een schoolgebouw.